Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

listopad
19

Den polévek


Den polévek
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den polévek najdeme v kalendáři 19. listopadu. Jedná se o tekutý či středně hustý pokrm, který se podává většinou teplý, a proto přijde vhod zvláště v zimních měsících, kdy zahřeje. Polévky také zasytí a dodají tělu potřebné živiny. A například takový silný slepičí vývar pomůže zatočit s nachlazením i kocovinou. Navíc nebývají polévky náročné na přípravu.

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Při obědě se podávají před hlavních chodem.

Polévky

Naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a podle všeho měly pravdu. V zimních měsících, kdy teploty klesají i velmi nízko a ze skříně vytáhneme zimní bundy, spoléháme na hutné hřejivé polévky. Ať… Podívejte se na všechny polévky.

Polévka pro každou příležitost

Na webu Toprecepty.cz najdete nepřeberné množství receptů na různé druhy polévek. Od bramborových přes drůbeží, gulášové, houbové či krémové až po zeleninové. Třeba taková krémová polévka zasytí natolik, že může posloužit i jako hlavní chod. Příprava těchto polévek není nijak náročná a uplatníte v nich téměř všechny druhy zeleniny. Určitě si polévku nedopřávejte jen na tento polévkový svátek, ale klidně každý den.

Díky polévkám se také daří dostat do jídelníčku dětí tolik potřebnou zeleninu, kterou nemá hodně dětí zrovna v oblibě. Plná prospěšných vitamínů a minerálů je dýňová polévka, která se u dětí těší obvykle velké oblibě.

Kdo by neměl promeškat Den polévek?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie