Den rumu
Národní den
Všechni milovníci alkoholického nápoje destilovaného z melasy nebo z cukrové třtiny by si měli v kalendáři zakroužkovat 16. srpna. To je datum, na kdy připadá Den rumu. A nejen zkušení kuchaři dobře vědí, že tento alkoholický nápoj slouží jen k popíjení a míchání koktejlů. Rum najde uplatnění také v celé řadě receptů
Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově nezaměnitelný alkoholický nápoj použít k dochucení mnoha pokrmů. Věděli jste třeba, že jamajský třtinový rum se skvěle hodí do dezertů? A zkusili jste třeba někdy rumové kuličky?
Rum jako jedinečná ingredience
Ale pozor. Nemusíte skončit ale jen u rumových perníčků. Rumem lze vylepšit i omáčky či marinády. Rum má především funkci ochucovadla, dodává pokrmu vůni a lahodnou chuť. Zvýrazní celkovou chuť pokrmu. Rumy s vyšším obsahem alkoholu se používají také při flambování. Rum lze také využít na přípravu rychlých nekynutých minikoláčků. Rum jim dodá tu správnou vůni. Na rum bychom neměli zapomínat ani při přípravě tiramisu.
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den rumu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Smažený celer v trojobalu: Křupavé plátky zeleniny jsou skvělé s tatarkou, chuť dodá i ingredience přidaná před obalovaním