Den sangrie
Národní den
K horkému letnímu dni osvěžující sangria neodmyslitelně patří. Vznikla sice ve Španělsku, ale rychle se rozšířila a získala popularitu po celém světě. A právě proto 20. prosince slaví svůj den sangrie.
Sangria je sladký, aromatický míchaný alkoholický nápoj tvořený základem z červeného vína, do kterého se přidává soda, pomerančová šťáva nebo šumivé víno, někdy také brandy. Nikdy však nesmí chybět kousky čerstvého ovoce, díky kterému bude sangria ještě více osvěžující. S trochou šikovnosti se dá chutná sangria připravit i doma – třeba z růžového vína, s grapefruitem a rozmarýnem.
Mohlo by vás zajímat
Jak se servíruje sangria
Hotovou sangriu dnes můžete koupit v každém větším obchodě, doma ji pak stačí jen nalít do skleněného džbánku, doplnit kousky čerstvého ovoce (nejlépe se k ní hodí jablko, broskev, meloun či hroznové víno), dobře vychladit, a můžete podávat. Pokud však máte chuť připravit si sangriu přesně podle vlastní chuti, s osvědčeným receptem to není nic složitého.