Den sendviče s grilovaným sýrem
Národní den
Sendvič s grilovaným sýrem je lahodný a jednoduchý pokrm. Také vám krásně křupavý chléb, dokonale rozehřátý sýr a vonící máslo dělají chutě? Dejte si jej jen tak nebo přidejte patro či další suroviny a vytvořte dokonalou večeři, lehkou svačinku nebo přílohu k hlavnímu jídlu. Den této pochoutky si každoročně připomínáme 12. dubna.
Sendvič s grilovaným sýrem se skládá ze dvou kousků chleba, které jsou proložené sýrem. Vše je pak propečeno tak, aby byl chleba křupavý a sýr se krásně roztékal. Podle všeho je to jeden z nejoblíbenějších pokrmů hlavně ve Spojených státech a vznikl zde na začátku 20. století, kdy byl sýr i chléb velmi dostupnou surovinou. Originalita samotného sendviče tkví v tom, že neexistuje přesně daný sýr a že si do něj každý může přidat svou vlastní oblíbenou přísadu. Jaký sýr milujete vy? A přidali byste koření, máslo, olej nebo dokonce šunku či slaninu, zeleninu nebo houby? A stačí jen jedno patro? A co jím zpestřit polévku nebo hlavní chod?
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit sendvič s grilovaným sýrem
Dva plátky oblíbeného chleba namažte máslem z obou stran, na jeden z nich dejte sýr, přiklopte druhým a položte na rozehřátou pánev na střední výkon. Opékejte pár minut a podávejte překrojené napůl. Máte rádi cibulové chutney (čatní)? Udělejte si jej zvlášť a přidejte na sýr před opékáním. K sendviči se také výborně hodí nějaký oblíbený dip, který přidáte již při přípravě nebo pak na talíř k namáčení. Naprosto originální se pokrm stane, pokud přizvete děti a vytáhnete vykrajovátka. Děti vám jistě rády vysvětlí, v čem je skvělý dinosauří sendvič s grilovaným sýrem.