Den smažených krevet
Národní den
Den smažených krevet patří každoročně k 21. prosinci. Příprava těchto drobných korýšů je snazší, než se může zdát. Jsou hotové během pár minut a kromě toho, že skvěle chutnají, jsou prospěšné našemu zdraví.
Maso krevet obsahuje velké množství vitamínů a kyselinu listovou, spoustu minerálů a bílkovin. Proto jsou krevety považovány za dietní surovinu. Další velkou výhodou je rychlost jejich přípravy. Očištěné a oloupané krevety stačí jen velmi krátce a zprudka orestovat na másle nebo oleji s česnekem, osolit a zakápnout citronovou šťávou, a skvělý lehký hlavní chod je hotový.
Na co si dát při smažení krevet pozor?
Ve většině obchodů máme na výběr mezi krevetami syrovými a předvařenými, stejně tak můžeme volit krevety vyloupané a očištěné, nebo ty neloupané. Z neloupaných krevet je před smažením nutné odstranit nejen hlavičku a krunýř, ale také střívko. Nejdůležitější je smažit krevety opravdu jen velmi krátce, na pánvi jim stačí 2-3 minuty. Pokud je přetáhneme, budou gumové. Krevety máme připravené, a můžeme smažit. Záleží jen na vás, jestli připravíte krevety smažené na másle a budete je podávat s lehkým zeleninovým salátkem, nebo skvělé, křupavé krevety v tempuře s thajskou chilli omáčkou.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den smažených krevet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené