Den třešní v čokoládě
Národní den
Den třešní v čokoládě se pojí s datem 3. ledna. Namáčet ne příliš velké plody v rozpuštěné čokoládě může být pěkná piplačka, ale výsledek bude rozhodně stát za to.
Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je koupit už hotové a máte to bez práce, ale pokud si je připravíte sami, budou chutnat ještě lépe.
Domácí čokoláda
Čokoláda je dozajista jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších sladkostí na celém světě, ať už si chcete zamlsat nebo třeba máte špatný den a chcete si zlepšit náladu. Patří mezi přírodní léky, v… Podívejte se na všechny domácí čokoláda.
Jak připravit višně v čokoládě
Základem je čokoláda rozpuštěná ve vodní lázni, ke které přidáme trochu vody a kousek másla. Ke zlepšení chuti lze využít také rum. Po rozpuštění čokolády pokračujeme ještě chvíli v míchání. Poté přijde na řadu druhá základní ingredience tohoto receptu – třešně (nebo také višně), které jsme se snažili otrhat ze stromu, pokud možno se stopkami. Bereme postupně jednotlivé plody a máčíme je do čokolády. Na namočení je vyskládáme na talíř či nějakou nádobu, kterou nakonec dáme do lednice či mrazáku, aby čokoláda rychle ztuhla. Rozpustit můžete též bílou čokoládu a výsledek bude ještě pestřejší.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den třešní v čokoládě?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Cukrářka Iveta Fabešová otevřela další cukrárnu. Mezi zákusky za necelých 200 Kč najdete i popcorn či kávový kelímek
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu