Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

leden
3

Den třešní v čokoládě


Den třešní v čokoládě
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den třešní v čokoládě se pojí s datem 3. ledna. Namáčet ne příliš velké plody v rozpuštěné čokoládě může být pěkná piplačka, ale výsledek bude rozhodně stát za to.

Třešně nebo višně v čokoládě mají v oblibě lidé téměř po celém světě. Mají jednu nevýhodu, bývají tak lahodné, že jsou rychle pryč. Můžete si je koupit už hotové a máte to bez práce, ale pokud si je připravíte sami, budou chutnat ještě lépe

Čokoláda je dozajista jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších sladkostí na celém světě, ať už si chcete zamlsat nebo třeba máte špatný den a chcete si zlepšit náladu. Patří mezi přírodní léky, v… Podívejte se na všechny domácí čokoláda.

Jak připravit višně v čokoládě

Základem je čokoláda rozpuštěná ve vodní lázni, ke které přidáme trochu vody a kousek másla. Ke zlepšení chuti lze využít také rum. Po rozpuštění čokolády pokračujeme ještě chvíli v míchání. Poté přijde na řadu druhá základní ingredience tohoto receptu – třešně (nebo také višně), které jsme se snažili otrhat ze stromu, pokud možno se stopkami. Bereme postupně jednotlivé plody a máčíme je do čokolády. Na namočení je vyskládáme na talíř či nějakou nádobu, kterou nakonec dáme do lednice či mrazáku, aby čokoláda rychle ztuhla. Rozpustit můžete též bílou čokoládu a výsledek bude ještě pestřejší.
 

Kdo by neměl promeškat Den třešní v čokoládě?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie