Mezinárodní den Cabernetu
Na 30. srpna připadá každoročně Mezinárodní den Cabernetu. Odrůda Cabernet Sauvignon má svůj původ v 17. století, kdy vznikla náhodným křížením mezi Cabernet Franc a Sauvignon blanc. Jedná se o červené víno s velmi rozmanitou chutí, které patří celosvětově k nejoblíbenějším.
Jelikož má Cabernet Sauvignon intenzivní a výraznou chuť, výborně se kombinuje s vydatnějšími jídly. Je ideální k s jakýmkoliv červeným masem. Mladá vína této odrůdy přijdou vhod ke grilovanému masu, zralý Cabernet Sauvignon zase doplňuje chuť pomalu pečeného a grilovaného hovězího masa, ale hodí se také k houbám, především lanýžům.
Likéry, pálenky, ovocná vína i kávy a čaje s kapkou alkoholu si můžete připravit doma natolik dobře, abyste ve sváteční chvíle potěšili sebe i návštěvy. Alkohol ale může vylepšovat také chutě…
