Mezinárodní den vaflí
Mezinárodní den
Mezinárodní den vaflí se slaví 25. března, 9 měsíců před vánočními svátky. Vaflový den, má původ ve Švédsku, kde se mu říká Våffeldagen. Ale postupně dorazil i k nám. A tak můžeme zapnout vaflovač a dopřát si pochoutku, která přijde vhod v kteroukoliv denní dobu. Jsou ideální k snídani, můžete si je však dopřát také jako dezert k odpolední kávě.
Vafle pocházejí z Belgie, kde se měly objevit už ve 14. století. Belgické vafle jsou vyhlášené. Tento oblíbený moučník s mřížkami se konzumuje buďto samotný, případně s marmeládou či zalitý čokoládou. Vafle ale můžete také zalít medem či javorovým sirupem. Dozdobit je můžete čerstvým ovocem, oříšky, zkrátka tím, na co máte chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vafle jsou nejlepší domácí a pěkně čerstvé
Vafle si sice můžete koupit balené v obchodě, nejlepší jsou však čerstvé a teplé, které si připravíte sami. Správně udělané vafle jsou křehké a cukr v těstě jim dodává karamelovou chuť i vůni.
Vafle se dají připravit na mnoho způsobů, existuje například i slaná varianta se sýrem. Ty pravé belgické se však dělají z těsta kynutého. Na webu Toprecepty.cz si můžete vybrat z velkého počtu receptů.
Sladkou dobrotu je možné připravit i bez vaflovače. Stačí si pořídit silikonovou formu na vafle, se kterou lze snadno upéci vafle v troubě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Mezinárodní den vaflí?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
7 způsobů, jak upéct nejlepší vafle. Křupavé nebo vláčné, nadýchané, sladké i slané
Jak udělat dětem radost? Upečte s nimi Mikuláše a čerta z kynutého těsta. Názorné video předvede tvoření postaviček
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku