Den perníku
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Každý organismus odbourává alkohol jinak. Někdo se zvládne oklepat po alkoholovém dýchánku rychle, jiný trpí nepříjemnými kocovinami. Tělo je po… Číst dál
Cukety můžete smažit či zapékat, skvěle se hodí také k přípravě polévek. Tato svěží letní zelenina má v kuchyni všestranné využití. Především jsou… Číst dál
Steaky připravujeme z toho nejkvalitnějšího masa, obvykle je grilujeme nebo pečeme na pánvi. Přípravu zvládnete i v domácích podmínkách a na výtečný… Číst dál
Historie prosecca sahá až do 16. století. Tehdy se v oblasti kolem severoitalského města Terst vyrábělo výborné víno Ribolla, aby se odlišilo od… Číst dál
Víte kde se vzalo označení nanuk? Název této pochoutky byl odvozen z dávné inuitské mytologie. Inuitského lovec Nanuk byl hlavní postavou… Číst dál
Energy drinků najde na našem trhu velkou spoustu, pokud si však přečtete jejich složení, zjistíte, že jsou většinou hodně podobné. Za jejich… Číst dál
Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově… Číst dál
Víno dokáže zlepšit požitek z jídla a Pinot noir (u nás rulandské modré) je toho skvělým důkazem. Vychutnáte si s ním obzvláště takového kapra na… Číst dál
Využití brambor v kuchyni je prakticky neomezené. Hodí se k přípravě předkrmů, polévek, hlavních chodů i dezertů. Tyto kulaté či oválné hlízy se dají… Číst dál
S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený… Číst dál
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál
Víno je považováno za symbol radosti a tvořivosti. Pokud se to s ním ovšem nepřežene. Víno má bohatou historii, která sahá až do starověku, a bylo… Číst dál
Není umění vařit se solí, ale bez soli, zazní v oblíbené pohádce. Sůl coby ochucovadlo používá většina z nás. Lidský organismus v určitém množství… Číst dál
Citronová šťáva je nejlepší čerstvá. Možností jejího využití v kuchyni je velká spousta, tak si připomeňme alespoň některé. Citronovou šťávou můžeme… Číst dál
Jelikož má Cabernet Sauvignon intenzivní a výraznou chuť, výborně se kombinuje s vydatnějšími jídly. Je ideální k s jakýmkoliv červeným masem. Mladá… Číst dál
Jídlo pod širým nebem chutná skvěle. Záleží jen na vás, jak bohatý váš piknik bude. Může být velmi jednoduchý, jen z pečiva, sýrů a ovoce, ale klidně… Číst dál
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst dál
Krupicová kaše je jídlo dětství většiny z nás. Příprava tohoto pokrmu je jednoduchá, rychlá a poměrně levná záležitost. Výsledkem je kalorická bomba,… Číst dál
Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 … 20 Další