Den vejce Benedikt
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Číst dál
Škaredou středu známe také pod označením Sazometná nebo Smetná, což souvisí s vymetáním sazí z komínů. Právě v tento den totiž tradičně probíhal… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Houska s dírou neboli bagel byla poprvé vytvořena v židovské komunitě v Polsku někdy na počátku 17. století. Slávy se však dočkal za velkou louží a… Číst dál
Pikantní jídla by neměla v jídelníčku chybět Pokud netrpíte zažívacími potížemi, neměla by pikantní jídla na jídelníčku chybět. Dokážou totiž pomoci… Číst dál
Historie této speciality sahá až do 14. století, ale pravou pekingskou kachnu, tak jak se má správně připravovat si můžete vychutnat snad už jen v… Číst dál
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm… Číst dál
Na křupavé pochoutce z pukané kukuřice si pochutnávali už indiáni před více než 5 000 let. Aztékové pukání kukuřičných zrn považovali za magické a… Číst dál
Historie výroby sýra sahá až do roku 8000 př. n. l. Stejně jako mnoho významných vynálezů, i sýr pravděpodobně vznikl nedopatřením. Syřidlo (enzym,… Číst dál
Müsli tyčinky často volíme jako zdravou variantu svačiny na cesty nebo do práce, když nemáme čas na jiné, vydatnější jídlo. Přesto že jsou malé, díky… Číst dál
Nabídka omáček k masu je velmi pestrá, od sladkých chilli omáček, přes různé pikantní dipy třeba ke steakům, až po ty opravdu pálivé - stačí si jen… Číst dál
Koláče nás provází celým životem, všichni si je pamatujeme už z dětství. Ovocný koláč s máslovou drobenkou jak ho dělala babička jen tak někdo neumí,… Číst dál
Arašídové máslo je relativně zdravá pochutina, vyrobená mixováním arašídů. Ty obsahují velké množství tuku, který při mixování uvolní, takže má… Číst dál
Pravá irská káva je tvořena přibližně 200 ml silné filtrované kávy s jedním panákem irské whisky a trochou třtinového cukru, nahoře pak leží silná… Číst dál
Příprava zelené šťávy je velmi jednoduchá. Pomůže vám odšťavňovač, díky kterému z ovoce a zeleniny dostanete rychle a efektivně všechny vitamíny a… Číst dál
Přijít pouhý měsíc po vánočním a novoročním přejídání se Dnem čokoládového dortu může na někoho působit jako špatný vtip. Mlsouni prominou. Příliš… Číst dál
Dozlatova vypečené tenoučké placičky z litého těsta zbožňuje snad každý z nás. Kouzlo je v té jednoduchosti – stačí připravit těsto z několika málo… Číst dál
Nejstarší recepty na výrobu croissantů pocházejí z počátku 20. století, zmínky o nich ale můžeme najít v dobovém tisku už z poloviny 19. století.… Číst dál
Už staří Mayové věřili, že čokoláda má magické schopnosti. Možná že ano - jen jeden šálek člověka zahřeje, zasytí a dodá energii na několik hodin.… Číst dál
Hořká čokoláda je jedním ze tří druhů čokolády, netřeba ani připomínat, že zbývající dva druhy jsou čokoláda mléčná a bílá. Právě ta hořká má na… Číst dál
Přílohy z brambor patří u nás mezi ty nejoblíbenější. U hodně lidí vedou hranolky, ale je také plno těch, kteří nedají dopustit na krokety. S… Číst dál
Mrkev patří mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Protože je přirozeně sladká, je vhodné ji nastrouhat a přidávat do těst na pečení… Číst dál
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte… Číst dál
Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 … 20 Další