Den perníku
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Paellu řadíme mezi nejoblíbenější jídla španělské a středomořské kuchyně. Pokrm pochází z oblasti Valencie na východním pobřeží Španělska. Existuje… Číst dál
Smaženou rýži si můžete dopřát, pokud dostanete chuť na asijskou kuchyni. Nebo v případě, že jste uvařili rýže hodně a potřebujete ji nějak využít.… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších… Číst dál
Jak na ty nejlepší domácí čokoládové tyčinky? Bohatě postačí, pokud domácí čokoládové sušenky obsahují sušenku, náplň a nějakou polevu. Sušenka… Číst dál
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti.… Číst dál
Humr na rozdíl od langusty preferuje chladnější vodní prostředí a jeho maso je pevné. Při vaření se humr vkládá hlavou napřed do vroucí vody, což… Číst dál
Den vaření má hlavní účel inspirovat a povzbudit každého z nás k objevování něčeho nového. Zkusit nový recept, či novou kuchařskou techniku a… Číst dál
Snídaně je základ dne, to je stará známá pravda. Bez ní snad ani úspěšný den zahájit nejde. Snídaně je skutečně nejdůležitějším jídlem dne, a pokud… Číst dál
Vůně lívanců nás často o víkendech tahá z postele dřív, než by nám to bylo milé. Jaká varianta lívanců u vás vede? Známe třeba kynuté lívance,… Číst dál
Světový den knedlíků je nejlépe oslavit nějakým tím knedlíkem. A je to také jedinečná příležitost, vyzkoušet něco nového. Vždyť existují desítky… Číst dál
Čokoládové mléko si můžeme koupit, ale pokud zrovna nemáme cestu do obchodu, můžeme si ho vyrobit doma z běžných ingrediencí. Postačí půl litru mléka… Číst dál
Na den pití piva si můžete dopřát sklenku tohoto zlatavého nápoje, ale také se zaměřit na to, jak může být pivo využito v kulinářských receptech. V… Číst dál
Poke bowl, jak se havajská miska také nazývá, se dá doslova hltat i očima. Jde o jednoho z hlavních jídel původní havajské kuchyně, jehož příprava… Číst dál
Nejoblíbenějšími druhy kávy jsou arabika a robusta. Káva, ať už jakákoliv, nabízí řadu výhod. Například poskytuje energii, zahřeje, pomáhá udržet… Číst dál
Objem potravin, který přijde vniveč je obrovský. Podle studie s názvem Celosvětový úbytek potravin a plýtvání potravinami od Organizace pro… Číst dál
Žvýkačka je měkká, soudržná látka určená ke žvýkání bez polykání. Žvýkání má velmi dlouhou historii, stopy tohoto zvyku se totiž objevily už v mnoha… Číst dál
S objevením kávy je spojeno mnoho mýtů a pověstí. Do Evropy se dostala díky benátským kupcům na přelomu 16. a 17. století. První kavárna na našem… Číst dál
Připravit a upéct si doma ty nejlepší křehké sušenky zvládne opravdu každý, snad proto je tato sladká dobrota všemi tak oblíbená. Každá rodina má… Číst dál
Vegetariánský den má poukázat nejenom na zdravotní výhody tohoto způsobu stravování, ale i na výhody enviromentální. Masný průmysl je totiž jednou z… Číst dál
Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 … 20 Další
Voňavé čerstvé maliny: 7 důvodů, proč byste si je měli letos užít dosyta! Vyzkoušejte třeba malinovou zálivku
Unikátní český sýr Blaťácké zlato: Připravte si jej třeba jako smažák s hořčičným dipem!
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?