Světový den tvarohu
Světový den
Světový den tvarohu připadá na 19. ledna, tento den si připomínáme všechny nezralé sýry z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jde o velmi hodnotnou potravinu, kterou lze využít na přípravu sytých, zdravých a výživných pokrmů.
Konzumace tvarohu má příznivý vliv na lidský organismus. Mléčný výrobek smetanové chuti obsahuje velké množství bílkovin, naproti tomu je v něm poměrná málo tuků a sacharidů. Množství tuku v sušině se pak odvíjí od toho, jakou zvolíte variantu. Doporučována bývá často ta polotučná. Tvaroh je považován za superpotravinu, a to zejména kvůli vysokému obsahu vápníku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tvaroh má všestranné využití
Tvaroh lze použít jako surovinu k pečení, vaření či k přípravě mixovaných jídel. Lze jím nahradit velké množství jiných mléčných výrobků – například zakysanou smetanu můžete při přípravě nepečeného dortu nahradit tvarohem bez ztráty kytičky. Hodí se jak pro pokrmy sladké i slané, studené i teplé.
Všestrannost použití tvarohu je neuvěřitelná. Zkuste ho přimíchat do smoothies, dipů či pomazánek. Zdravé pomazánky, které dokonale zasytí se přímo nabízí k ideální studené večeři. Návštěva se přímo utluče po tvarohovém koláči.
Hodí se i při přípravě rychlého a zdravého oběda. Stačí tvaroh smíchat se zeleninou a zakousnout k tomu celozrnnou bagetku.