Nutriční hodnoty (Sýrovo-bazalkové žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 492 kJ / 2 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 75,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,56 g |
Tuky | 140,14 g |
– nasycené | 86,44 g |
– nenasycené | 46,06 g |
–– mononenasycené | 40,40 g |
–– polynenasycené | 5,66 g |
––– omega 3 | 1,27 g |
Vláknina | 49,34 g |
Cholesterol | 924 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 5,72 g |
Sacharidy | 67,10 g |
– cukry | 21,92 g |
––– laktóza | 13,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g středně velkých žampiónů | Žampion čerstvý | 800 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
200 g 200 g sýra ementál (např. primátor) | Ementál | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
1 lžíce 1 lžíce sušené bazalky | Bazalka sušená | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku | Česnek sušený | 15 g |
1 lžička 1 lžička pepře | Pepř černý | 5 g |
sůl | Sůl mořská |