Nutriční hodnoty (Bramborový chlebíček s vanilkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 442 kJ / 2 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,65 g |
Tuky | 45,52 g |
– nasycené | 11,07 g |
– nenasycené | 30,11 g |
–– mononenasycené | 19,80 g |
–– polynenasycené | 10,30 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 18,28 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 452,04 g |
– cukry | 92,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 ml 120 ml vody | Voda | 120 ml |
150 g 150 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 150 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50-60 g 50-60 g tuku (dala jsem olivový olej) | Margarín | 55 g |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
5 lžiček 5 lžiček citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 25 ml |
koření Voňavé pečení s vanilkou (nebo aspoň citrónová kůra) | Vanilka prášek | |
360 g 360 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 360 g |
110 g 110 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 110 g |
10-12 g 10-12 g droždí | Droždí pekařské lisované | 11 g |
větší hrst hrst rozinek | Rozinky |