Nutriční hodnoty (Bramborový slunečnicový kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 190 kJ / 2 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,10 g |
Tuky | 17,49 g |
– nasycené | 4,83 g |
– nenasycené | 12,40 g |
–– mononenasycené | 4,37 g |
–– polynenasycené | 8,03 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 35,21 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 6,65 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 519,24 g |
– cukry | 29,89 g |
––– laktóza | 8,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
200 g 200 g vařených rozmačkaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
300 g 300 g pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 300 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 6 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 lžíce 2 lžíce kmínu | Kmín | 30 g |