Nutriční hodnoty (Sýrová omáčka k těstovinám)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 454 kJ / 1 543 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,29 g |
Tuky | 119,96 g |
– nasycené | 78,55 g |
– nenasycené | 38,84 g |
–– mononenasycené | 34,99 g |
–– polynenasycené | 3,85 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 2,86 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 4,20 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 51,39 g |
– cukry | 27,07 g |
––– laktóza | 25,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
200 ml 200 ml smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
200 g 200 g sýru niva (eidam, hermelín, apetito) | Niva 50% t. v s. | 200 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
Vegeta | Kořenící směs sypká | |
sůl | Sůl mořská | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
oregano | Oregano sušené | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
žampiony z konzervy konzervy | Žampion čerstvý |