Nutriční hodnoty (Javorovo-mrkvový chlebík s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 078 kJ / 3 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 71,20 g |
Tuky | 116,64 g |
– nasycené | 48,55 g |
– nenasycené | 59,19 g |
–– mononenasycené | 25,28 g |
–– polynenasycené | 33,91 g |
––– omega 3 | 5,25 g |
Vláknina | 25,52 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 6,21 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 490,80 g |
– cukry | 129,72 g |
––– laktóza | 5,54 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
1,5 ČL 1,5 ČL soli | Sůl mořská | 15 g |
6 PL 6 PL javorového sirupu | Sirup javorový | 90 ml |
200 g 200 g strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
500 g 500 g hladké mouky (část cca 100 g lze nahradit celozrnnou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1/3 kostky 1/3 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 14.000000417232513 g |
3 PL 3 PL cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
60 g 60 g nahrubo nasekaných ořechů (pekanové nebo vlašské) | Vlašské ořechy | 60 g |