Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 338 kJ /
798 kcal
Bílkoviny41,61 g
– z toho živočišné bílkoviny37,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,78 g
Tuky44,31 g
– nasycené22,20 g
– nenasycené17,03 g
–– mononenasycené13,26 g
–– polynenasycené3,78 g
––– omega 30,36 g
Vláknina3,38 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy56,48 g
– cukry25,91 g
––– laktóza24,66 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 středně velké žampióny Žampion čerstvý
2 2 vejce natvrdo Vejce slepičí 140 g
1/2 litru 1/2 litru mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1/2 litru 1/2 litru vývaru Vývar hovězí 500 ml
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
1 lžíce 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem) Provensálské koření 15 g
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
ocet Ocet lihový
petrželka Petržel nať čerstvá
libeček Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.