Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 338 kJ / 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 44,31 g |
– nasycené | 22,20 g |
– nenasycené | 17,03 g |
–– mononenasycené | 13,26 g |
–– polynenasycené | 3,78 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 3,38 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 56,48 g |
– cukry | 25,91 g |
––– laktóza | 24,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 středně velké žampióny | Žampion čerstvý | |
2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1/2 litru 1/2 litru vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem) | Provensálské koření | 15 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý |