Nutriční hodnoty (Vinná klobása, jak ji dělala moje babička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 292,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,57 g |
Tuky | 223,20 g |
– nasycené | 58,68 g |
– nenasycené | 115,78 g |
–– mononenasycené | 95,72 g |
–– polynenasycené | 20,06 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 938 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 17,94 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové plece (bez kůže) | Vepřová plec | 1000 g |
600 g 600 g vepřového bůčku (tučného, bez kostí a kůže) | Vepřový bok | 600 g |
3 3 žemle | Houska pšeničná | |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
200 ml 200 ml mléka (nebo 100 ml 33% smetany a doplnit vínem) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
2 g 2 g mletého pepře | Pepř černý mletý | 2 g |
1 g 1 g muškátového květu | Muškát květ sušený | 1 g |
1 g 1 g strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 1 g |
sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
skopová střívka (nebo vepřová) | ||
hladká mouka (na obalení) | Mouka pšeničná hladká |