Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vinná klobása, jak ji dělala moje babička)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie14 152 kJ /
3 382 kcal
Bílkoviny293,37 g
– z toho živočišné bílkoviny292,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,57 g
Tuky223,20 g
– nasycené58,68 g
– nenasycené115,78 g
–– mononenasycené95,72 g
–– polynenasycené20,06 g
––– omega 31,00 g
Vláknina1,16 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 943 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy17,94 g
– cukry10,80 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřové plece (bez kůže) Vepřová plec 1000 g
600 g 600 g vepřového bůčku (tučného, bez kostí a kůže) Vepřový bok 600 g
3 3 žemle Houska pšeničná
200 ml 200 ml bílého vína Víno bílé suché 200 ml
200 ml 200 ml mléka (nebo 100 ml 33% smetany a doplnit vínem) Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
2 g 2 g mletého pepře Pepř černý mletý 2 g
1 g 1 g muškátového květu Muškát květ sušený 1 g
1 g 1 g strouhané citronové kůry Citronová kúra čerstvá 1 g
sůl (podle chuti) Sůl mořská
skopová střívka (nebo vepřová)
hladká mouka (na obalení) Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.