Nutriční hodnoty (Rychtářská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 455 kJ / 1 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 166,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,15 g |
| Tuky | 34,65 g |
| – nasycené | 19,70 g |
| – nenasycené | 13,01 g |
| –– mononenasycené | 10,88 g |
| –– polynenasycené | 2,13 g |
| ––– omega 3 | 1,51 g |
| Vláknina | 1,40 g |
| Cholesterol | 472 mg |
| Sodík | 429 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 19,36 g |
| – cukry | 4,96 g |
| ––– laktóza | 3,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,25 1,25 l slepičího vývaru z kostky | Vývar kuřecí | |
| 2 2 řízky z kuřecích prsíček | Kuře prso | 700 g |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| nať z pórku | Pórek čerstvý | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| rajče | Rajče červené čerstvé |