Nutriční hodnoty (Žemlový knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 948 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,63 g |
Tuky | 48,73 g |
– nasycené | 19,14 g |
– nenasycené | 20,65 g |
–– mononenasycené | 15,30 g |
–– polynenasycené | 5,35 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 10,25 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 6,18 g |
Sacharidy | 228,42 g |
– cukry | 20,20 g |
––– laktóza | 14,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 50 g |
350 g 350 g žemlí (7 ks) (nejlépe 1 den staré) | Houska pšeničná | 350 g |
0,3 l 0,3 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300.00001192092896 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
petrželová nať (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
15 g 15 g másla nebo sádla | Máslo kravské | 15 g |