Nutriční hodnoty (Polská velikonoční bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 110 kJ / 3 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,50 g |
Tuky | 179,28 g |
– nasycené | 105,37 g |
– nenasycené | 64,25 g |
–– mononenasycené | 57,33 g |
–– polynenasycené | 6,92 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 15,45 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 311,16 g |
– cukry | 130,06 g |
––– laktóza | 7,61 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
60 g 60 g cukr krupice | Cukr bílý | 60 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
pomerančová kůra | Pomerančová kůra čerstvá | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
185 g 185 g másla | Máslo kravské | 185 g |
75 g 75 g rozinek | Rozinky | 75 g |
tuk | Margarín | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
250 250 moučkového cukru | Cukr bílý | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
4 lžíce 4 lžíce horké vody | Voda | 72 ml |
vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
kandované třešně (a podobně) | Třešně kandované |