Nutriční hodnoty (Špenátovo-bramborové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 10 927 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 68,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,70 g |
Tuky | 127,59 g |
– nasycené | 73,66 g |
– nenasycené | 45,72 g |
–– mononenasycené | 39,80 g |
–– polynenasycené | 5,92 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 70,05 g |
Cholesterol | 873 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 235,45 g |
– cukry | 27,80 g |
––– laktóza | 16,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 uvařené brambory (ve slupce) | Brambor zimní | 200 g |
350 g 350 g špenátu | Špenát čerstvý | 350 g |
250 g 250 g jemného tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
100-150 g 100-150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
5 lžic 5 lžic čerstvé šalvěje (nebo asi 15 lístků sušených) | Šalvěj čerstvá | 75 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |