Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Cukrářská vánočka (mazanec))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 125 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny90,06 g
– z toho živočišné bílkoviny25,31 g
– z toho rostlinné bílkoviny64,75 g
Tuky143,46 g
– nasycené69,27 g
– nenasycené65,33 g
–– mononenasycené48,87 g
–– polynenasycené16,47 g
––– omega 30,43 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 649 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy537,22 g
– cukry171,73 g
––– laktóza13,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
110 g 110 g másla Máslo kravské 110 g
110 g 110 g cukru Cukr bílý 110 g
vanilka (nebo vanilkový cukr) Vanilkové lusky
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
30 g 30 g droždí Droždí pekařské lisované 30 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
50 g 50 g rozinek Rozinky 50 g
50 g 50 g mandlí Mandle neloupané 50 g
1 špetka 1 špetka citronové kůry Citronová kúra čerstvá
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 špetka 1 špetka anýzu Anýz semena
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
pár pár mandlí na posypání Mandle neloupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.