Nutriční hodnoty (Spätzle s masem a omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 208 kJ / 2 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 61,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,21 g |
Tuky | 119,56 g |
– nasycené | 44,82 g |
– nenasycené | 58,69 g |
–– mononenasycené | 46,86 g |
–– polynenasycené | 11,83 g |
––– omega 3 | 1,29 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,51 g |
Sacharidy | 242,35 g |
– cukry | 22,63 g |
––– laktóza | 11,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 plátky 2 plátky vepřové kýty | Vepřová kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1/2 1/2 Masoxu | Bujón hovězí | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
2 lžíce 2 lžíce smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |