Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 688 kJ / 3 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,30 g |
Tuky | 51,92 g |
– nasycené | 7,06 g |
– nenasycené | 42,72 g |
–– mononenasycené | 24,39 g |
–– polynenasycené | 18,33 g |
––– omega 3 | 3,34 g |
Vláknina | 49,98 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 8,30 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 574,49 g |
– cukry | 33,22 g |
––– laktóza | 8,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 300 ml |
150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
200 g 200 g šťouchaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
250 g 250 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 250 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2,5 lžičky 2,5 lžičky soli | Sůl mořská | 20 g |
4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 6 g |
1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 15 g |
hrst hrst ovesných vloček | Vločky ovesné |