Nutriční hodnoty (Jahodový dort ze Švédska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 11 550 kJ / 2 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 136,92 g |
– nasycené | 84,00 g |
– nenasycené | 43,50 g |
–– mononenasycené | 37,78 g |
–– polynenasycené | 5,72 g |
––– omega 3 | 1,26 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 2,78 g |
Sacharidy | 334,40 g |
– cukry | 195,60 g |
––– laktóza | 12,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
180 g 180 g moučkového cukru | Cukr bílý | 180 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 sáček 1 sáček kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
1 plechovka 1 plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené) | Jahody čerstvé | |
3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
jahodový džem | Marmeláda jahodová | |
Amaretto | Amaretto | |
400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |