Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodový dort ze Švédska)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie11 550 kJ /
2 761 kcal
Bílkoviny44,96 g
– z toho živočišné bílkoviny26,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,00 g
Tuky136,92 g
– nasycené84,00 g
– nenasycené43,50 g
–– mononenasycené37,78 g
–– polynenasycené5,72 g
––– omega 31,26 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 843 mg
Sůl2,78 g
Sacharidy334,40 g
– cukry195,60 g
––– laktóza12,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
180 g 180 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 180 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
180 g 180 g moučkového cukru Cukr bílý 180 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 sáček 1 sáček kypřicího prášku Kypřící prášek 12 g
1 plechovka 1 plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené) Jahody čerstvé
3 lžíce 3 lžíce vody Voda 54 ml
jahodový džem Marmeláda jahodová
Amaretto Amaretto
400 g 400 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 400 ml
cukr dle chuti Cukr bílý
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
čerstvé jahody Jahody čerstvé
máslo na vymazání formy Máslo kravské
mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.