Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka s podmáslím)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie5 117 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny67,14 g
– z toho živočišné bílkoviny59,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,60 g
Tuky56,57 g
– nasycené29,05 g
– nenasycené30,48 g
–– mononenasycené18,18 g
–– polynenasycené12,30 g
––– omega 30,59 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 1,07 g
Sůl0,42 g
Sacharidy109,10 g
– cukry57,70 g
––– laktóza54,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 lžíce 3 lžíce šťovíku Šťovík listy čerstvé
1/2 l 1/2 l vody Voda 500 ml
1 l 1 l podmáslí (nebo kyselého mléka) Podmáslí 1000 g
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.