Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka s podmáslím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 56,57 g |
– nasycené | 29,05 g |
– nenasycené | 30,48 g |
–– mononenasycené | 18,18 g |
–– polynenasycené | 12,30 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 109,10 g |
– cukry | 57,70 g |
––– laktóza | 54,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
1 l 1 l podmáslí (nebo kyselého mléka) | Podmáslí | 1000 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |