Nutriční hodnoty (Jarní zelená polévka – zaklechtanka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 851 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,70 g |
Tuky | 112,50 g |
– nasycené | 71,40 g |
– nenasycené | 34,56 g |
–– mononenasycené | 30,71 g |
–– polynenasycené | 3,85 g |
––– omega 3 | 1,05 g |
Vláknina | 13,25 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 105,90 g |
– cukry | 43,75 g |
––– laktóza | 38,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrst 1 hrst mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
2 lžíce 2 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
2 lžíce 2 lžíce libečku | Libeček čerstvý | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce pampeliškových listů | Jitrocel list | |
2 lžíce 2 lžíce řebříčku | ||
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
1 l 1 l kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 1000 ml |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový |