Nutriční hodnoty (Velikonoční nádivka - jak ji dělám já)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 517 kJ / 1 797 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 90,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,73 g |
Tuky | 145,57 g |
– nasycené | 38,64 g |
– nenasycené | 74,29 g |
–– mononenasycené | 60,39 g |
–– polynenasycené | 13,90 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 4,84 g |
Cholesterol | 973 mg |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 26,61 g |
– cukry | 13,25 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 starších housek | Houska pšeničná | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
300-500 g 300-500 g uzeného boku (nebo jiné uzené maso) | Vepřový bok uzený | 400 g |
4 hrsti 4 hrsti mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 lžička 1 lžička zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
trochu trochu sádla (na vymazání pekáče) | Sádlo vepřové |