Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční nádivka - jak ji dělám já)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 517 kJ /
1 797 kcal
Bílkoviny92,57 g
– z toho živočišné bílkoviny90,84 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,73 g
Tuky145,57 g
– nasycené38,64 g
– nenasycené74,29 g
–– mononenasycené60,39 g
–– polynenasycené13,90 g
––– omega 30,66 g
Vláknina4,84 g
Cholesterol 973 mg
Sodík 3,83 g
Sůl8,83 g
Sacharidy26,61 g
– cukry13,25 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 starších housek Houska pšeničná
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
300-500 g 300-500 g uzeného boku (nebo jiné uzené maso) Vepřový bok uzený 400 g
4 hrsti 4 hrsti mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1 lžička 1 lžička zázvoru Zázvor sušený 7 g
petrželka (nebo pažitka) Petržel nať čerstvá
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
sůl (dle chuti) Sůl mořská
trochu trochu sádla (na vymazání pekáče) Sádlo vepřové

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.