Nutriční hodnoty (Velikonoční perníková chaloupka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 303 kJ / 5 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,86 g |
Tuky | 69,59 g |
– nasycené | 35,72 g |
– nenasycené | 28,71 g |
–– mononenasycené | 20,01 g |
–– polynenasycené | 8,70 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 1 010,61 g |
– cukry | 561,11 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
1 balíček 1 balíček kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | 20 g |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
75 g 75 g moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
perníkové koření | Perníkové koření | |
300 g 300 g medu | Med nepasterovaný | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 50 g |
4 lžíce 4 lžíce vlažné vody | Voda | 72 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |