Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční perníková chaloupka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie21 303 kJ /
5 092 kcal
Bílkoviny91,19 g
– z toho živočišné bílkoviny12,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny78,86 g
Tuky69,59 g
– nasycené35,72 g
– nenasycené28,71 g
–– mononenasycené20,01 g
–– polynenasycené8,70 g
––– omega 30,78 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 679 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy1 010,61 g
– cukry561,11 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 600 g
1 balíček 1 balíček kypřicího prášku do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů 20 g
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru Cukr vanilkový 20 g
75 g 75 g moučkového cukru Cukr bílý 75 g
perníkové koření Perníkové koření
300 g 300 g medu Med nepasterovaný 300 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
50 g 50 g másla (nebo Hery) Máslo kravské 50 g
4 lžíce 4 lžíce vlažné vody Voda 72 ml
2 lžíce 2 lžíce kakaa Kakao prášek 50 g
200 g 200 g moučkového cukru Cukr bílý 200 g
1 1 bílek Vaječný bílek 33 g
citronová šťáva Šťáva z citrónu
potravinářské barvivo E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.