Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Povelikonoční polévka z vařených vajec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 974 kJ /
950 kcal
Bílkoviny54,18 g
– z toho živočišné bílkoviny43,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,78 g
Tuky39,16 g
– nasycené9,85 g
– nenasycené19,91 g
–– mononenasycené14,39 g
–– polynenasycené5,52 g
––– omega 30,20 g
Vláknina14,45 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 622 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy89,13 g
– cukry12,82 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
olej Olej řepkový
máslo Máslo kravské
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
4-5 4-5 brambor Brambor zimní 225 g
sůl Sůl mořská
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy Kurkuma mletá 1.25 g
bobkový list Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky pepře Pepř černý
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
5 5 vařených vajec Vejce slepičí 350 g
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 35 g
pažitka Pažitka čerstvá
libeček Libeček čerstvý
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.