Nutriční hodnoty (Lehká večeře z brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 676 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,47 g |
Tuky | 48,41 g |
– nasycené | 5,94 g |
– nenasycené | 36,43 g |
–– mononenasycené | 26,42 g |
–– polynenasycené | 10,01 g |
––– omega 3 | 2,77 g |
Vláknina | 6,89 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 27,86 g |
– cukry | 6,08 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 2-3 brambory (středně velké) | Brambor zimní | 125 g |
1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
malá plechovka žampionů (nebo několik čerstvých) | Žampion zavařený | |
pažitka (dle chuti, ale můžeme použít i medvědí česnek nebo jiné bylinky) | Česnek medvědí čerstvý | |
trochu trochu kmínu | Kmín | |
2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |