Nutriční hodnoty (Cibulová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 933 kJ / 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 69,91 g |
– nasycené | 37,53 g |
– nenasycené | 31,30 g |
–– mononenasycené | 24,25 g |
–– polynenasycené | 7,06 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 31,08 g |
– cukry | 21,75 g |
––– laktóza | 9,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g cibule | Cibule čerstvá | 750 g |
80 g 80 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 80 g |
1 l 1 l masového vývaru (nebo vývaru z kostí) | Vývar masový | 1000 ml |
90 ml 90 ml bílého vína (nemusí být) | Víno bílé suché | 90 ml |
1/2 1/2 veky (nebo bílého chleba) | Veka | |
2 lžíce 2 lžíce másla (na opečení veky) | Máslo kravské | 20 g |
150 g 150 g strouhaného sýra (podle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky provensálského koření | Provensálské koření | 7.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |