Nutriční hodnoty (Polévka Dobračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 770 kJ / 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 10,71 g |
– nasycené | 3,34 g |
– nenasycené | 4,96 g |
–– mononenasycené | 3,27 g |
–– polynenasycené | 1,69 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 17,45 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 53,96 g |
– cukry | 22,06 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g kabanusu (já měla ostřejší) | ||
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 menší hrstě krupek | Kroupy ječné | |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo jemného kečupu) | Protlak rajčatový | 15 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
1 kostička 1 kostička masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
malinko oleje | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce solamylu - nemusí být | Bramborový škrob | 15 g |