Nutriční hodnoty (Lahodný dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 663 kJ / 2 071 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 31,68 g |
| – nasycené | 10,76 g |
| – nenasycené | 13,45 g |
| –– mononenasycené | 10,55 g |
| –– polynenasycené | 2,90 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 386,10 g |
| – cukry | 277,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 15 dkg 15 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 4 lžíce 4 lžíce horké vody | Voda | 72 ml |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 pudinky | Puding v prášku | |
| 10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |
| tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| ovoce | Jahody čerstvé | |
| jahodový pudink - záleží, jaké dáváme ovoce | Puding v prášku | |