Nutriční hodnoty (Polévka Grunt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 137 kJ / 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 4,01 g |
– nasycené | 2,06 g |
– nenasycené | 1,58 g |
–– mononenasycené | 1,02 g |
–– polynenasycené | 0,56 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 18,47 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 43,26 g |
– cukry | 16,33 g |
––– laktóza | 0,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 1/4 kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 menší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
pórek | Pórek čerstvý | |
2 hrsti 2 hrsti sušených hub (mebo zmražených) | Houby sušené směs | |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
3-5 3-5 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej (na osmažení cibulky) | Olej řepkový | |
větvička větvička libečku | Libeček čerstvý |