Nutriční hodnoty (Vylepšený makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 727 kJ / 6 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,89 g |
Tuky | 309,74 g |
– nasycené | 32,31 g |
– nenasycené | 245,98 g |
–– mononenasycené | 164,92 g |
–– polynenasycené | 81,05 g |
––– omega 3 | 18,75 g |
Vláknina | 31,42 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 862,73 g |
– cukry | 377,94 g |
––– laktóza | 2,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 dcl 2 dcl cukru | Cukr bílý | 200 g |
2 dcl 2 dcl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
4 dcl 4 dcl polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
2 dcl 2 dcl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2-4 lžíce 2-4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
4 lžíce 4 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce džemu | Džem ze směsi ovoce | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce horké vody | Voda | 54 ml |
3-5 lžic 3-5 lžic cukru moučky | Cukr bílý | 100 g |