Nutriční hodnoty (Podkrkonošské peciválky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 052 kJ / 5 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 107,50 g |
Tuky | 179,00 g |
– nasycené | 111,25 g |
– nenasycené | 62,57 g |
–– mononenasycené | 54,35 g |
–– polynenasycené | 8,22 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 898,30 g |
– cukry | 187,30 g |
––– laktóza | 16,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
50 g 50 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 50 g |
asi 3 dcl asi 3 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
horké mléko (tolik, aby vsáklo) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
mletý mák nebo strouhaný perník | Mák modrý mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
med | Med nepasterovaný |