Nutriční hodnoty (Kapustovo-květáková polévka se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 305 kJ / 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,38 g |
Tuky | 11,60 g |
– nasycené | 7,22 g |
– nenasycené | 3,56 g |
–– mononenasycené | 3,06 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 40,35 g |
– cukry | 13,38 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1/4 1/4 kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
4 4 ředkvičky | Ředkvička čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku (nebo kečupu) | Protlak rajčatový | 15 g |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |