Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 748 kJ / 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 56,50 g |
– nasycené | 36,26 g |
– nenasycené | 19,80 g |
–– mononenasycené | 13,51 g |
–– polynenasycené | 6,29 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 11,62 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 75,73 g |
– cukry | 19,66 g |
––– laktóza | 9,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce světlé domácí jíšky (máslo a mouka) | Jíška máslová | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
250 ml 250 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
mletý muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
trochu trochu smetany na servírování | Smetana kravská sladká 12% |