Nutriční hodnoty (Finské brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 468 kJ / 3 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 108,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 268,85 g |
– nasycené | 164,78 g |
– nenasycené | 96,88 g |
–– mononenasycené | 88,08 g |
–– polynenasycené | 8,80 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 4,72 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 180,25 g |
– cukry | 28,25 g |
––– laktóza | 18,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
5 krajíců 5 krajíců chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
250 g 250 g másla (můžete dát ani ne 1/2, ale v receptu je opravdu tolik) | Máslo kravské | 250 g |
250 g 250 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
250 g 250 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |