Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s máslovou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,18 g |
Tuky | 17,12 g |
– nasycené | 10,74 g |
– nenasycené | 5,99 g |
–– mononenasycené | 5,27 g |
–– polynenasycené | 0,72 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 7,95 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 33,51 g |
– cukry | 9,36 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 pastináku | Pastinák čerstvý | |
1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
polévkové koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté |