Nutriční hodnoty (Perníková mlaskajda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 135 kJ / 2 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,50 g |
Tuky | 127,31 g |
– nasycené | 19,12 g |
– nenasycené | 100,85 g |
–– mononenasycené | 71,55 g |
–– polynenasycené | 29,30 g |
––– omega 3 | 8,25 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 370,95 g |
– cukry | 168,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 pěkné vejce | Vejce slepičí | 70 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
2/3 2/3 prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
1/2 dlaně 1/2 dlaně marmelády | Marmeláda jahodová |