Nutriční hodnoty (Základní hnědá omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 680,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 673,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 503,95 g |
– nasycené | 261,39 g |
– nenasycené | 213,94 g |
–– mononenasycené | 173,95 g |
–– polynenasycené | 39,99 g |
––– omega 3 | 2,98 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,71 g |
Sodík | 7,76 g |
Sůl | 18,84 g |
Sacharidy | 30,95 g |
– cukry | 17,91 g |
––– laktóza | 0,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 kořenového celeru (nebo 1 řapík řapíkatého celeru) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
300 g 300 g ořezu šunky od kosti | Šunka vepřová uzená | 300 g |
2 kg 2 kg telecí kosti (nebo hovězí kosti) | Kost telecí | 2000 g |
200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
3-4 3-4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
pár kuliček kuliček nového koření | Nové koření | |
pár kuliček kuliček celého pepře | Pepř černý | |
125 g 125 g přepuštěného másla | Ghí | 125 g |
olej (podle potřeby) | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
0,5 l 0,5 l vína Madeira (nebo jiné, tmavší polosladké červené víno s kořeněnou chutí) | Víno červené polosladké |