Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Základní hnědá omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie31 054 kJ /
7 422 kcal
Bílkoviny680,64 g
– z toho živočišné bílkoviny673,13 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,51 g
Tuky503,95 g
– nasycené261,39 g
– nenasycené213,94 g
–– mononenasycené173,95 g
–– polynenasycené39,99 g
––– omega 32,98 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 7,76 g
Sůl18,84 g
Sacharidy30,95 g
– cukry17,91 g
––– laktóza0,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
2 2 petržele Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 kořenového celeru (nebo 1 řapík řapíkatého celeru) Celer bulva čerstvá 270 g
300 g 300 g ořezu šunky od kosti Šunka vepřová uzená 300 g
2 kg 2 kg telecí kosti (nebo hovězí kosti) Kost telecí 2000 g
200 g 200 g slaniny Špek 200 g
1 snítka 1 snítka tymiánu Tymián sušený
3-4 3-4 bobkové listy Bobkový list sušený
pár kuliček kuliček nového koření Nové koření
pár kuliček kuliček celého pepře Pepř černý
125 g 125 g přepuštěného másla Ghí 125 g
olej (podle potřeby) Olej řepkový
sůl Sůl mořská
0,5 l 0,5 l vína Madeira (nebo jiné, tmavší polosladké červené víno s kořeněnou chutí) Víno červené polosladké

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.