Nutriční hodnoty (Osvěžující letní řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 081 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 69,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
Tuky | 208,86 g |
– nasycené | 27,32 g |
– nenasycené | 160,30 g |
–– mononenasycené | 113,90 g |
–– polynenasycené | 46,40 g |
––– omega 3 | 12,82 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 562,10 g |
– cukry | 339,50 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
300 g 300 g cukru (dávám méně, je to dost sladké!) | Cukr bílý | 300 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
1,5 dcl 1,5 dcl oleje | Olej řepkový | 150 ml |
300 g 300 g hladké mouky (může být i polohrubá) | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
1,5 1,5 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 18 g |
1 1 pudink (nejlepší je vanilkový, smetanový nebo banánový) | Puding v prášku | |
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
cukr dle chuti (cca 2 PL) | Cukr bílý | |
kompot | Meruňka zavařená | |
1 - 2 1 - 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
skořice | Skořice ceylonská | |
kakao | Kakao prášek |