Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Osvěžující letní řez)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 081 kJ /
4 560 kcal
Bílkoviny103,58 g
– z toho živočišné bílkoviny69,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,50 g
Tuky208,86 g
– nasycené27,32 g
– nenasycené160,30 g
–– mononenasycené113,90 g
–– polynenasycené46,40 g
––– omega 312,82 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 979 mg
Sůl3,20 g
Sacharidy562,10 g
– cukry339,50 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
300 g 300 g cukru (dávám méně, je to dost sladké!) Cukr bílý 300 g
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
1,5 dcl 1,5 dcl oleje Olej řepkový 150 ml
300 g 300 g hladké mouky (může být i polohrubá) Mouka pšeničná hladká 300 g
1,5 1,5 prášku do pečiva Kypřící prášek 18 g
1 1 pudink (nejlepší je vanilkový, smetanový nebo banánový) Puding v prášku
1/2 l 1/2 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
cukr dle chuti (cca 2 PL) Cukr bílý
kompot Meruňka zavařená
1 - 2 1 - 2 zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12%
skořice Skořice ceylonská
kakao Kakao prášek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.