Nutriční hodnoty (Grahamový špaldový kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 182 kJ / 2 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 90,93 g |
Tuky | 37,66 g |
– nasycené | 5,43 g |
– nenasycené | 29,08 g |
–– mononenasycené | 17,46 g |
–– polynenasycené | 11,62 g |
––– omega 3 | 2,12 g |
Vláknina | 59,18 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 6,57 g |
Sůl | 16,15 g |
Sacharidy | 457,80 g |
– cukry | 19,82 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 200 ml |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
220 g 220 g pšeničné grahamové mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 220 g |
220 g 220 g pšeničné špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 220 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
3 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | |
popripade 50-100 popripade 50-100 popřípadě 50-100 g libovolných semínek |