Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 1 453 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 11,55 g |
– nasycené | 7,08 g |
– nenasycené | 4,28 g |
–– mononenasycené | 1,04 g |
–– polynenasycené | 3,24 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 41,30 g |
– cukry | 9,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
3 3 větší brambory (možno i více) | Brambor zimní | 150 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
1,5 litru 1,5 litru vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
tuk | Margarín |