Nutriční hodnoty (Sázavský buřtguláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 864 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,61 g |
Tuky | 63,03 g |
– nasycené | 29,47 g |
– nenasycené | 33,29 g |
–– mononenasycené | 8,46 g |
–– polynenasycené | 24,83 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 10,85 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 15,21 g |
Sacharidy | 42,06 g |
– cukry | 27,44 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg měkkého salámu (můžou být párky, točený salám...) | Měkký salám | 400 g |
1/2 1/2 menší hlávky červeného zelí | Zelí červené čerstvé | |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
sádlo | Sádlo vepřové | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
cca 3 lžíce 3 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
2 kostky 2 kostky cukru | Cukr bílý | 10 g |
podle chuti Worcesterová omáčka | Worcestrová omáčka | |
Maggi | Polévkové koření tekuté | |
1 1 polévková lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
1 lžička 1 lžička Glutasolu | E621 - L-glutaman sodný |