Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 041 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny126,52 g
– z toho živočišné bílkoviny78,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,22 g
Tuky97,21 g
– nasycené54,56 g
– nenasycené40,04 g
–– mononenasycené32,67 g
–– polynenasycené7,37 g
––– omega 30,35 g
Vláknina53,80 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 3,89 g
Sůl9,10 g
Sacharidy230,93 g
– cukry39,62 g
––– laktóza15,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
1 1 brokolice Brokolice čerstvá 500 g
20 dkg 20 dkg poličanu (či vysočiny) Suchý salám 200 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
5 dkg 5 dkg špeku (či slaniny) Špek 50 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
5 dkg 5 dkg másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
2 lžičky 2 lžičky polévkového koření Polévkové koření tekuté 10 ml
1 lžička 1 lžička kari Kari 5 g
sůl Sůl mořská
3 dcl 3 dcl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
4-5 4-5 trojhránků taveného sýra Sýr tavený
1 1 pomazánkové máslo Pomazánka mléčná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.